Classification and source tracking of psychrotrophic bacteria isolated from packed food products.

Promotor(s): 
External promotor(s): 
F. Devlieghere
Staff Extern: 
Vasileios Pothakos
Description: 

(Bilateral collaboration in the frame of GOA project)

The aim of this project is to investigate cases of spoilage occurring on packed and stored under chilling temperatures food products, that show low microbial contamination according to the widely applied enumeration methods of the mesophilic microflora before the end of their shelf-life.

Run time: 
01/01/2010 to 31/12/2013
Project titel (NL): 
Klassificatie en bronopsporing van psychotrofe bacteriën geïsoleerd uit verpakte voedselprodukten.
Project omschrijving (NL): 

Bilaterale samenwerking in het kader van een GOA project.

Het doel van dit project is het onderzoeken van gevallen van bederf, voor het einde van de houdbaarheidstermijn, in verpakte en gekoelde voedingsmiddelen die een lage microbiële verontreiniging vertonen volgens de algemeen toegepaste tellingsmethodes van mesofiele microflora.